Vīnogu Dārzs

Vīnogas

 

vinogu stadi  2015. Vīnogu stādu izbraukuma tirdzniecība un semināri

vinogu stadi  2013. Raksts par vīnogu audzēšanu - Pavasara darbi vīnogu dārzā

vinogu stadi  2013. Vīnogu stādu katalogs

vinogu stadi  2012. Vīnogu audzēšana laukā - 2011.gada rezultātu apkopojums

vinogu stadi  2011. Vīnogu Dārza apskate, degustācijas

vinogu skirnes  2009. Vīna svētki Jonišķos

vinogu stadi 10.12.2008. Pareizi kopts vīnkoks būs sala izturīgs. Publikācija Latvijas Avīzē

vinogu stadi 23.09.2008. Pārsteidzošā vīnogu raža. Publikācija Zemgales Ziņās

 

Vīnogas

Vīnogas ir ārkārtīgi vērtīgas, jo tās satur b grupas vitamīnus, E vitamīnu, kalciju, kāliju, dzelzi, šķiedrvielas, enzīmus. Tās uzlabo kaulus, stiprina sirdi, regulē zarnu darbību. Sulai piemīt tonizējoša iedarbība. Vīnogas izvada no organisma urīnskābi un kavē akmeņu veidošanos nierēs un urīnpūslī. Pie kuņģa un zarnu trakta kaitēm, aknu un nieru slimību ārstēšanai iesaka ēst vīnogas.

Sezonas laikā ieteicams vienu vai divus mēnešus katru dienu apēst no viena līdz pusotram un pat diviem kilogramiem vīnogu. Ar vīnogu diētu iespējams attīrīt organismu no dažādiem sārņiem un četru dienu laikā var zaudēt apmēram divus kilogramus. Vīnogu diēta nav stingra un turklāt ir ļoti garšīga, jo vīnogas satur daudz vērtīgu cukuru, kas dod enerģiju, un ļoti maz kaloriju.

Izpētīts, ka viena vīnoga (2,4gr) satur 2 kalorijas. Apēdot nelielu vīnogu ķekaru (92gr) jūs jau uzņemsiet 62 kalorijas un vitamīnu A - 2%, kalciju - 1%, vitamīnu C - 6%, dzelzi - 1%, taukus - 0,3g, nātriju - 2mg, ogļhidrātus - 15,8g (to skaitā cukurus - 14,9g) un proteīnu - 0,6g. Jāpiebilst, ka dažādās vīnogu šķirnēs kaloriju sastāvs ir atšķirīgs.

Vīnogas izmanto ne tikai vīndarīšanai un slavenā brendija "Metaxa" iegūšanai, bet arī lielisku salātu un desertu pagatavošanai. Skābētas, sālītas un pat marinētas vīnogu lapas izmanto dažādu sāļo uzkožamo ietīšanai un arī saldo, kā rozīnes un riekstus.

Armēņi, turki, grieķi, azerbaidžāņi, ungāri plaši izmanto savā virtuvē vīnogu lapas gaļas, zivs un dārzeņu ietīšanai.
Kaukāzieši, piemēram, gatavo vārītu foreli vīnogu lapās, ko pasniedz ar lavašu. Turki vīnogu lapas, kas pildītas ar maltas gaļas un rīsu maisījumu, gatavo kopā ar skābām plūmēm. Grieķijā vīnogu lapās ietin sakapātu marinētu gaļu, bet kazas sieru feta ietītu vīnogu lapās grilē.

Dažas interesantākās receptes ar vīnogām piedāvājam arī jūsu galdam.


vīnoga Kontakti | Sitemap|

Copyright ©2008 www.VinoguDarzs.lv   All rights reserved