Vīnogu Dārzs

Vīnogas

 

vinogu stadi  Ekoloģiski tīras bezsēklu un lielogu vīnogas.

Kā mūs var atrast

 

Jūs esiet šeit: Vīnogas --> Receptes ar vīnogām

Receptes ar vīnogām

Salāti, vīnogu mērces, deserti

Mazsālīta laša salāti ar vīnogām
Mazsālīts lasis, sīpoli, vīnogas, eļļas-citronu mērce, saplucinātastas salātu lapas

Garneļu salāti ar vīnogām
Svaigi lapu salāti, tumšās vīnogas, saldūdens garneles, karaliskās tīģergarneles, olīvas, sarkanie sīpoli un saldskābā jogurta-citrusu mērce

Pistāciju salāti ar vīnogām
Garšīgi salāti iznāk, ja sajauc kopā pistācijas, vīnogas un žāvētu vistu. Pārlej ar majonēzi/krējumu, sāls & pipari

DorBlue siera salāti ar vīnogām - 1
Dor Blue siers, salātu lapas, vīnogas, melone, sinepju mērce

DorBlu siera salāti ar vīnogām un valriekstiem
• 100g DorBlu siera
• 1 galviņa romiešu salātu lapu
• 200 g vīnogu
• 100 g valriekstu
Mērcei
• 50 g olīveļļas
• 1 ēdamkarotes medus
• 50 g balzametiķa
• 1 tējkarotes timiāna, ½ tējkarotes smalkā sāls
Dekorēšanai - baziliks un zemenes

DorBlu sieru sagrieziet kubiņos. Salātu lapas nomazgājiet un saplūkājies sīkos gabaliņos, kas ir nedaudz lielāki par siera kubiņiem. Vīnogas pārgrieziet uz pusēm un izņemiet kauliņus. Valriekstus nedaudz sakapājiet ar nazi.
Mērcei: olīveļļu, medu, balzametiķi, sakapātu timiānu un smalko sāli lieciet bļodiņā un ar putojamo slotiņu izmaisiet, līdz iegūta vienmērīga masa. Visas sastāvdaļas lieciet traukā, pārlejiet ar mērci un viegli samaisiet. Dekorējiet ar baziliku un zemenēm.
Avots: http://www.sieranams.lv

Vistas gaļas salāti ar vīnogām un ceptiem citroniem

• 500 g vistas filejas
• 200 g vīnogu (bez kauliņiem)
• 100 g valriekstu
• dažas lapiņas erukas
• 100 g citrona, 2–3 ēdamkarotes cukura
Mērcei:
• skābais krējums un majonēze (1 : 1), naža gals karija...lasīt tālāk

Siera un vīnogu salāti
• 100g pūdēta siera
• 100g gaudas siera
• 400 g salātu
• 40 zilās vīnogas
• 4 ēdk. olīveļļas
• 8 ēdk. etiķa, sāls, pipari

Sieru sagriež kubiciņos, vīnogas nomizo,nosusina un pārgriež uz pusēm-izņem kauliņus. salātus nomazgā un sapluinī gabalos. no pārējām sastāvdaļām pagatavo mērci un pārlej salātiem.
Avots: http://www.receptes.lv

Kūpinātas vistas un vīnogu salāti
• kūpināta vistas gaļa
• makaroni
• vīnogas (bez kauliņiem)
• seleriju kāti , majonēze

Izvāra makaronus, atdzesē, tad pievieno sagrieztu vistas gaļu, uz pusēm pārgrieztas vīnogas un smalki sagrieztus seleriju kātus, visu samaisa ar majonēzi. Labu apetīti!
Avots: http://www.receptes.lv

Vīnogu mērce (pie maigiem vistas un teļa gaļas ēdieniem)
• 250 grami zilo vai sarkano vīnogu
• 400ml verdoša vistas buljona
• 2 ēdamkarotes bieza skābā krējuma vai mājas siera
• 30g sviesta
• Ēdamkarote sakapātu pētersīļu
• 30g balto kviešu miltu
• 20ml brendija ...lasīt tālāk

Grapes & Espresso
Šo eleganto ēdienu, kurš apvieno krāšņu krāsu un garšu buķeti, var pasniegt kā papildus piedevu pie itāļu uz oglēm ceptas gaļas vai putnu gaļas ēdieniem, kā arī kā vieglu desertu ar sieru, biscotti, vai polentu.

• 1 ēdamkarote olīveļļas
• 500g sarkano un balto vīnogu
• 70 ml stipra espresso
• 150 ml salda baltvīna (Sauternes vai Gewürztraminer)
• 3 kanēļa standziņas
• 1 tējkarote medus , ½ tējkarotes balzāma etiķa , ½ tējkarotes sviesta... lasīt tālāk

 

Vīnogu deserti

jogurta krēms ar vīnogāmŠampanieša bole ( bērnu bole ar Sprite)
• Šampanietis un augļi, ogas (1 : 2)
Augļus un ogas (der arbūzi, melones, vīnogas... lasīt tālāk

 

Jogurta krēms ar vīnogām
• 500 ml jogurta bez piedevām
• 500 g dažādu vīnogu
• 50 g cukurs
• 20 g želatīns, 1 paciņa vaniļas cukurs...lasīt tālāk

 

Vīnogu konservēšana medū
Gatavas vīnogas skaisti sakārto stikla burkā un pārlej ar uzvārītu medu. Vīnogas glabājas svaigas ilgāku laiku.
Avots: www.medusveikals.lv

salāti imageKontakti | Sitemap|

Copyright ©2008 www.VinoguDarzs.lv   All rights reserved